Cum iti alegi Data Nuntii?!

Ai spune ca este simplu sa alegi Data Nuntii, insa, daca privesti atent toti factorii de care depinde aceasta data, situatia este mult mai delicata.


Dragilor, in perioada sarbatorilor se incheaga multe relatii, pentru ca se lasa cu cereri in casatorie de Revelion sau de Craciun! Si nu e un pamflet, e o realitate 🙂 Dovedita cu studii de caz!

Well, ce urmeaza, numai voi stiti! Da da, voi care va inhamati la organizare 🙂 Eu va vorbesc din experienta multor evenimente si ani, unde niciun eveniment nu a fost ca altul.

Primul lucru de rezervat? Data Nuntii! Trebuie sa sa va hotarati la data pe care o doriti, de comun acord. Cand alegeti data, trebuie sa aveti urmatoarele criterii in vedere:

✔ zilele de post
✔ zilele libere de la stat
✔ vacantele copiilor
✔ perioadele de concedii
✔ perioadele de revenire din vacante si concedii
✔ sarbatori legale
✔ evenimentele mari ce au loc in perioada respectiva (Untold, Neversea, Electric Castle, etc)

Da, deja e un pic de ceata. De la alegerea unei banale date, ai ajuns sa iei in calcul foarte multe criterii. De ce ar trebui sa iei in calcul cele spuse mai sus? Pentru ca sunt realmente vitale pentru a-ti asigura prezenta invitatilor.

✔ Daca invitatii tai au copii, in perioada de vacanta isi vor lua majoritatea concedii si vor pleca cu copii.

✔ Daca alegi sa faci nunta in zile de post iesi un pic mai castigat pe parte de disponibilitate si pret meniu.

✔ Daca alegi sa faci in perioadele de revenire din concedii si inceput de scoli, iar esti un pic castigat – oamenii nu sunt in concediu, au reinceput munca si ai peste 60% probabilitate de prezenta.

⁉ Cu ce te impacteaza zilele libere sau sarbatorile legale? Multi isi iau concediu si pleaca in perioadele respective.

⁉ Cu ce te impacteaza festivalurile ce au loc pe timpul verii? Multi si-au luat bilete cu un an in urma, si nu vor rata artisti consacrati pentru nunta ta 🙂 Trist, dar adevarat.

Desi reprezinta o mare tentatie sa faceti nunta cat mai repede, gen 2020 sau anul in curs, eu va sfatuiesc sa nu. Va sfatuiesc sa va planificati nunta relaxat si sa o faceti in 2021. Si de ce zic asta? Pentru ca in 2019 deja s-au rezervat locatii si servicii pentru 2020, si veti fi nevoiti sa va faceti nunta unde mai gasiti locatii disponibile, la fel si serviciile – asta daca doriti sa va faceti nunta in 2020.
Pe langa asta, ai timp sa anunti invitatii cu un an inainte ca vei face nunta, si, vei avea de castigat. Cu cat ii anunti din timp, cu atat ai mai mare probabilitatea de prezenta.

In plus, daca iti doresti anumiti artisti pe care vrei sa ii rezervi, pentru serviciile de entertainment sau foto/video, nu mai zic de formatii si Dj – e foarte probabil sa nu ii gasesti disponibili in 2020.

De aceea, va sugerez sa nu va grabiti. Asigurati-va ca alegeti o data undeva la inceputul sau la sfarsitul verii, si veti fi inspirati.

Vezi aici cand poti sa faci nunta, in 2020.

1 Comentariu
  1. Avatar Zmin Constantin

    Suna foarte bine!

Lasa un mesaj

Salut!
1
Ai nevoie de ajutor?
Hello!
Cu ce te putem ajuta?
Powered by