Cununia Civila si Cununia Religioasa

Ti-ai pus in ordine Data Nuntii, Locatia si Lista cu Invitati si urmeaza rezervarile adiacente Nuntii. Ca sa poti stabili un program clar al nuntii, este nevoie sa faci rezervarile la Starea Civila (Primarie) si la Biserica, pentru Cununia Civila si Cununia Religioasa. Se leaga restul evenimentului de aceste doua rezervari.


Cununia Civila

Din pacate, cununia civila nu o poti rezerva decat cu 2 saptamani inainte de ziua evenimentului. Si asta din cauza certificatului medical pe care ti-l cer cei de la primarie si care are o valabilitate de 14 zile. Pe langa certificatul medical, veti mai avea nevoie de cartile de identitate si certificatele de nastere. Unele primarii s-au modernizat si permit inregistrarea casatoriei online, insa nu toate. E bine sa verificati si cel mai indicat sa dati o fuga pana acolo, ca sa evitati surprizele neplacute.
Exista posibilitatea sa faceti cununia civila la locatie. Dar e bine sa va interesati, ca depinde de la o primarie la alta. Costurile pot fi intre 300 si 1000 de lei pentru deplasarea unui oficial al Starii Civile la locatia unde faceti nunta.

Cununia Religioasa

Desi nu se aplica tuturor, majoritatea ati fost deja la cateva slujbe de nunta si ati vazut cateva biserici, cand ati participat la nuntile prietenilor. Biserica o poti rezerva din timp, in general. Trebuie doar sa te duci la Biserica unde vreti sa aiba loc cununia religioasa si discutati cu preotul pentru rezervarea datei.
Notati-va numarul preotului si asigurati-va ca are si el notata data si ora cand vreti sa aiba loc. Multi s-au tehnologizat si functioneaza mailul si WhatsApp-ul si la ei. Sunt oameni 🙂

Varianta a doua ar fi sa faceti cununia religioasa la locatie (in functie de anotimp si locatie, trebuie sa aiba un ponton sau o zona amenajata pentru astfel de momente). Da, multi dintre noi stim ca Biserica nu mai permite slube de cununie in afara bisericii, but trust me, se fac. Ti se va cere sa nu publicati poze sau filmulete pentru a nu le periclita imaginea. Asta ar fi o varianta foarte comoda, dar atentie – te poate costa undeva la 1500-2000 de lei, in functie de preot.
Veti avea nevoie sa aveti la voi certificatul de casatorie, asa ca programati-va Cununia Civila inainte de Cununia Religioasa.

Spuneam ca restul evenimentului se leaga de aceste 2 momente, in cazul in care alegeti sa le faceti pe toate in ziua nuntii. Si da, se leaga. Pentru ca, dupa ce ati adunat alaiul de oameni (prietenii apropiati, rudele fiecaruia si nasii) veti pleca la drum, in cazul in care va duceti la Primarie si Biserica. Dupa Biserica, majoritatea fac sedinta foto intr-un parc sau locul ales de fotograf si apoi se duc spre local. Si de aceste momente depind cei de la restaurant si serviciile de entertainment, despre care voi povesti intr-un nou episod.

Sfatul nostru ar fi sa alegeti varianta unde vin ei la locatie, daca locatia permite si are logistica necesara. Scutiti cateva drumuri, scutiti timpi de asteptare si de multe ori iese mult mai frumos si mai intim daca alegeti sa faceti la locatie. Intr-adevar, cu un cost.

Vezi si Cum iti stabilesti Bugetul de Nunta

Lasa un mesaj

Salut!
1
Ai nevoie de ajutor?
Hello!
Cu ce te putem ajuta?
Powered by