Cum iti rezervi Locatia pentru Nunta?

Dupa ce ati stabilit Data Nuntii, ca sa puteti trece la rezervarea unei locatii, trebuie sa puneti pe hartie lista cu invitati, ca sa stiti ce fel de salon sau locatie rezervati. Anumite locatii cu o capacitate mare iti vor impune un numar minim de invitati, pe care trebuie sa il sustii din buzunar daca nu vei avea toate confirmarile. De aceea e musai sa faceti lista si sa estimati un numar de persoane care vor fi prezente, astfel incat sa alegeti o locatie potrivita.


Depinde si ce tip de nunta doriti sa aveti. Daca va fi o nunta doar cu prietenii apropiati si familia, te orientezi catre locatii micute cu o capacitate de pana in 100 de persoane. Daca va fi o nunta unde parintii sau nasii vostrii vor avea partea lor de invitati, va fi nevoie sa va orientati catre o locatie mai mare pentru ca veti depasi cu siguranta 130 de persoane.

Intotdeauna mizati pe  prezenta familiei si a prietenilor apropiati. Nu va bazati pe clasicul “am fost la nunta lui, trebuie sa vina la mine” pentru ca veti avea surprize neplacute.

Odata ce v-ati stabilit lista cu invitati, veti putea trece la cautarea salonului sau locatiei potrivita voua.

Ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand va cautati o locatie de nunta:

sa aiba capacitatea listei voastre cu invitati
sa aiba incalzire / aer conditionat (in functie de anotimpul cand faceti nunta)
sa aiba toate autorizatiile la zi
sa aiba generator de curent, capabil sa sustina intreaga locatie
sa aiba locuri de parcare
sa aiba o camera unde sa va schimbati / lasati bagaje
sa aiba garderoba (mai ales in anotimpurile reci)
sa aiba acces catre taxi (sunt multe locatii unde taximetristii refuza sa vina)
sa fie accesibila pentru invitati din punct de vedere transport, in cazul in care nu puneti un shuttle bus la dispozitie
sa asigure personalul necesar pe toata perioada desfasurarii evenimentului
sa nu vi se impuna prin contract servicii pe care nu vi le doriti si sa va permita servicii din exteriorul locatiei
sa va faca contract si factura pentru tot ce pun la dispozitie si sa stabiliti clar, prin contract, modalitatile de plata (am vazut multi clienti care s-au trezit ca nu pot achita cu cardul la sfarsitul evenimentului)
sa stabiliti bonusul pentru ospatari, daca exista (unele locatii au scos deja acest serviciu, dar e bine sa le aveti in vedere)
sa vi se asigure o degustare inainte de eveniment
sa discutati orele de inceput si de sfarsit si sa le treceti in contract (de multe ori am avut neplacuta supriza sa fiu amenintat ca imi taie curentul daca nu inchid muzica la o anumita ora, pentru ca asa era stipulat in contract si nu am avut incotro)
sa vi se spuna clar cati ospatari vi se vor aloca pentru mese

Cam astea ar fi “must check” atunci cand alegeti o locatie, ca sa va asigurati ca evenimentul va decurge fara probleme. Bineinteles, trebuie sa aveti in vedere si pretul meniului si oferta locatiei, ca sa nu ajungeti sa dati din buzunar la sfarsitul evenimentului.

Citeste si cum iti rezervi Cununia Religioasa si Cununia Civila

Lasa un mesaj

Salut!
1
Ai nevoie de ajutor?
Hello!
Cu ce te putem ajuta?
Powered by