De ce as interzice Furatul Miresei?!

Fenomen care a luat amploare dupa anii 90, s-a raspandit rapid in toata tara si a fost o perioada cand era in voga la orice nunta, indiferent de clasa sociala. Acest obicei nu se practica doar in Romania, ci si in alte tari din Europa sau Asia.


Furatul Miresei este un obicei barbar, la baza. In perioada nobililor, mireasa era furata in ziua nuntii si mirelui i se cerea sa plateasca o suma mare de bani pentru rascumparare, altfel mireasa era batjocorita si necinstita de mai multi barbati. Se numea Droit du seigneur  sau Dreptul la Prima Noapte.

Foto Credit: Vasily Polenov

In zilele noastre, furatul miresei presupune o fuga in club, un dans pe bar si o rasplata in alcool.

Timp in care invitatii tai stau la masa si se uita pe pereti. Invitati care au venit la nunta ta, de dragul tau, si care stiu cu totii ca urmeaza un discurs jenant, o rasplata in sticle de whisky, cateva pedepse si apoi se poate relua petrecerea. Nimic imprevizivil. Nimic WOW.

As interzice acest obicei prin lege, daca mi-ar sta in putere. Pe langa faptul ca iti strica petrecerea, mai exista si riscul dovedit de accidente sau in cel mai rau caz, tragedii.

Trebuie sa te gandesti ca vei avea o pauza de minim o ora in petrecere. Pauza care strica tot vibe-ul petrecerii. Stagneaza tot. Mancarea nu e servita, oamenii nu danseaza, Mirele e aerian, iar tu vei fi carata pe brate, ca un sac de cartofi, de oameni care cred ca este ceva haios sa furi mireasa si sa fii rasplatit pentru asta. Nu este haios, nici de bun augur pentru o petrecere reusita.

Imi sfatuiesc toti mirii cu care intru in contact sa ia masuri ca acest obicei sa nu le strice petrecerea si, de multe ori sunt ascultat. Daca vreti o petrecere de Nunta reusita, acest obicei nu isi are rostul.

Implicati-va, Dansati, Radeti, Socializati, Distrati-va la nunta voastra!

Sunteti personajele principale in nunta voastra si toata lumea e cu ochii pe voi. Invitatii vostrii vor atentia voastra, vor sa va vada in Nunta, vor sa vorbeasca cu voi. Ora aia pe care o vei petrece plecata din nunta ta, o poti utiliza sa iti odihnesti picioarele, sau sa vorbesti cu invitatii, sau sa te distrezi. Tine doar de voi!

 

Te-ar putea interesa si acest articol: Nunta Soacrei sau a TA?!

Lasa un mesaj

Salut!
1
Ai nevoie de ajutor?
Hello!
Cu ce te putem ajuta?
Powered by