Ce trebuie sa ai in vedere, cand rezervi un Dj pentru Nunta?

 • Eventurescu
 • Blog
 • Ce trebuie sa ai in vedere, cand rezervi un Dj pentru Nunta?

Ne-am confruntat de multe ori cu situatii cand, mirii, desi aveau un Dj rezervat pentru nunta lor, au ajuns la noi in prag de disperare pentru ca au fost lasati balta cu cateva zile inainte de eveniment. De multe ori, oamenii sunt atrasi de preturile foarte mici pe care le practica cei care lucreaza la negru si nu sunt constienti de riscurile pe care le implica un pret mic.


Sfatul nostru, cand va alegeti un Dj pentru Nunta:

 • Daca nu ati vazut deja Dj-ul in actiune, la un eveniment, cereti recomandari prietenilor, cunostintelor sau oamenilor din domeniu (locatii, organizatori de evenimente, wedding planner, fotografi & videografi). In ultima instanta, cautati pe Google.
 • Verificati Pagina de Facebook, site-ul de prezentare si recenziile primite. Uitati-va pe postarile lui si identificati fosti clienti, contactati-i si cereti-le parerea despre el.
 • Verificati-i si profilul personal de Facebook, sa vedeti daca exista un inceput de chimie intre voi.
 • Verificati de cand face evenimente de tip Nunta si ce experienta are in domeniu.
 • Verificati daca are cont de SoundCloud, Mixcloud sau YouTube, ascultati mixuri facute de el si vedeti daca se identifica cu nevoile voastre.
 • Nu va ghidati dupa filmulete extrase din unele evenimente, e posibil sa nu aveti parte de acelasi public si atmosfera la nunta voastra, riscand sa ramaneti cu un gust amar, din prisma asteptarilor create.

Ce trebuie sa stiti, din punct de vedere legal:

 • Sa aiba forma Juridica, astfel incat sa va emita factura (bon fiscal) si sa va intocmeasca contract de prestari servicii (in caz de un control de la ANAF, se opreste evenimentul si i se pune sechestru pe aparatura, daca nu face dovada unui contract intre parti, cu factura emisa sau casa de marcat, daca este platit cash)
 • Sa aiba licentele platite la zi catre Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (in caz de control UPFR, i se confisca aparatura si vi se inchide evenimentul, daca nu face dovada licentelor platite la zi)
 • Verificati clauzele contractuale si platiti un avans doar in baza unei facturi.

De asemenea:

 • Daca va rezervati o formatie ce va ofera si Dj-ul, asigurati-va ca e un Dj care merge cu acea formatie constant si nu este unul luat in ultima clipa, cum practica multe formatii. Dj-ul de umplutura, isi va face treaba ca atare si pentru pretul cu care este platit (mic, de obicei). Un Dj contractat separat de formatie, isi va face altfel treaba, pentru ca nu vine la evenimentul vostru cu mentalitatea sa puna muzica doar in pauzele formatiei, ci vine sa arate ceea ce stie si sa faca show (de multe ori, eclipseaza formatiile) si sa isi castige clientela din munca lui.
 • Mare atentie cand luati un Dj oferit de locatie. Sunt locatii care isi platesc Dj-ii cu 200-300 de lei si cu siguranta nu isi va face treaba, asa cum ar putea sa isi faca un Dj platit corect si care traieste din aceasta meserie. De obicei, locatiile nu au contracte semnate cu Dj-ii sau licente platite catre UPFR, expunandu-va la aceleasi riscuri mentionate mai sus.

Acestea fiind spuse, va dorim sa alegeti inteligent si sa nu va bucurati de preturile foarte mici, pe care le ofera unii, doar pentru a castiga clientela. Fiti vigilenti si asigurati-va ca va rezervati, legal, toate serviciile necesare unui eveniment.

Citeste si articolul unde detaliem cum iti planuiesti nunta si cu ce incepi,  Aici!

 

Related Posts
Salut!
1
Ai nevoie de ajutor?
Hello!
Cu ce te putem ajuta?
Powered by