Care sunt Pasii de Urmat pentru Planuirea Nuntii?

Nu de putine ori sunt intrebat: “Cu ce incep?!” atunci cand ma intalnesc cu o mireasa si ne apucam de planuirea zilei mari, Nunta. “Sa ma apuc cu doi ani inainte? Cu un an inainte? Sau sa le las pe ultima suta de metri?” In niciun caz, sa nu lasati pe ultima suta de metri!


Din experienta mea ca wedding planner, un serviciu se leaga de altul si exista o logica in planuirea si rezervarea serviciilor pentru nunta.

Primul pas: Alegi Data Nuntii

Ca sa joci o hora, mai intai te prinzi in ea. Dupa care, doi pasi inainte si doi inapoi 😊 Nu poti sa faci ceva pentru nunta ta, daca nu ti-ai stabilit Data Nuntii. In functie de Data Nuntii, poti trece la urmatorii pasi. Dar ai grija, ca sa stabilesti data nuntii, trebuie sa ai in vedere cateva detalii, despre care am scris mai multe Aici.

Al doilea Pas: Rezervi Locatia

Iti spuneam mai sus ca un serviciu se leaga de altul. Nu poti sa rezervi o locatie, daca nu ai setata data nuntii. Dupa ce ti-ai stabilit ziua cand vrei sa aiba loc nunta, te pui pe cautat locatii. Daca ai deja cateva locatii in minte, apuca-te si da telefoane. Verifica disponibilitatea pentru data aleasa de voi, sau cere recomandari pentru locatii. Daca ai gasit disponibilitate, cere oferta pentru meniu si vezi ce factori diferentiatori exista in avantajul tau. Dupa care, iti structurezi o lista cu locatiile pe care vrei sa le vizitezi si iti recomand sa citesti articolul meu unde iti spun exact ce trebuie sa iei in calcul atunci cand rezervi o locatie, il gasesti Aici.

Al treilea Pas: Rezervarea Serviciilor

In functie de amploarea nuntii, nunta cu maxim 100 de invitati sau nunta cu 4-500 de invitati, iti alegi serviciile. Primele servicii pe care le rezervi sunt Formatia sau Dj-ul, Fotograful si Videograful. Daca nu ai vazut ceva sa iti placa, sau nu stii pe cine sa alegi, cere recomandari de la prieteni sau de la locatie. Daca stii deja pe cine vrei sa rezervi, nu sta pe ganduri. In acest domeniu se i-a in calcul regula “Primul Venit, Primul Servit”. Nu sta nimeni sa se roage de tine sa te decizi.

Al patrulea Pas: Cununia Civila si Cununia Religioasa

Spre deosebire de Cununia Civila, Biserica o poti rezerva si cu 6 luni inainte. Mergi la preot si discuti cu el disponibilitatea, ii dai un avans si ai Biserica rezervata. La Cununia Civila, treaba sta altfel, din prisma analizelor pe care trebuie sa le prezinti in ziua cu pricina. Cununia Civila o poti rezerva doar cu 2 saptamani inainte de ziua cand vrei sa aiba loc, deoarece analizele sunt valabile doar doua saptamani. Am scris mai multe despre acest pas Aici.

Odata ce ai parcurs acesti pasi, poti sa rezervi fara stres alte servicii si sa iti accesorizezi nunta, dupa placul tau. Am scris un articol care se numeste Checklist de Nunta, pe care ti-l poti trece in telefon sau pe hartie si le bifezi pe masura ce le rezolvi. De asemenea, poti sa iti iei diverse servicii care sa-ti incante papilele gustative sau sa-ti clateasca ochii, gasesti Aici exemple.

Intr-o alta ordine de idei, pe Blogul meu gasesti cuvintele mele in sfaturi pentru tine. Enjoy!

Salut!
1
Ai nevoie de ajutor?
Hello!
Cu ce te putem ajuta?
Powered by