Nuntezul (Nunta si Botezul)

Ne desprindem incet si sigur de preconceptiile comuniste, unde nu se aproba sa ai copil inainte de a fi casatorit. Erai oaia neagra a familiei, rusinea neamului si toate pietrele spre tine fugeau daca indrazneai sa faci copil, fara sa fi facut Nunta in prealabil.


Pe mine unul, ma bucura tare sa vad oameni care aleg sa fie practici si sa-si combine ceremonia religioasa de nunta, cu cea a botezului, in Biserica. La restaurant, e alegerea ta daca meniul difera cu o portie in plus. Practic, meniul de nunta are 4 feluri de mancare iar cel de botez are 3 feluri de mancare.

Daca te apuci sa faci doar nunta, iti inviti prietenii si familia, colegii de munca si cei care i-ai onorat cu prezenta la nunta lor. Daca in nunta ta implici parintii si socrii, s-ar putea sa-ti dea cu virgula la lista de invitati (Vezi Aici Cum Nu ar Trebui sa-ti Faci Nunta!). Checklist-ul interminabil de nunta il regasesti Aici, ca sa iti faci o idee de ce presupune organizarea unei nunti.

In principiu, la botez iti inviti doar familia si prietenii foarte apropiati si te rezumi la o medie de 50-60 de invitati. E o petrecere simpla, pe care ti-o doresti de dragul de a te revedea cu cei dragi si sa le dai oportunitatea sa iti vada frumusetea de copil.

Cand faci Nunta si Botez, in acelasi timp, ai ambele cazuri enumerate mai sus, simultan. Poti alege o petrecere simpla, si sa pui in prim plan botezul sau poti sa iti faci nunta mult visata, cu dorinta de a marca si botezul copilului. Depinde doar de tine ce vrei sa scoti in evidenta.

Ce presupune sa le faci pe ambele, in aceeasi zi:

  • Vei avea 2 slujbe la biserica, cea de casatorie si cea a botezului.
  • Vei decide daca vrei meniu de nunta sau de botez (eu recomand 3 feluri)
  • Vei avea mai putin timp, ca mama, la dispozitie (copilul trebuie hranit, adormit, avut in grija)
  • Vei scuti bataia de cap, pentru organizarea a doua petreceri. Practic, ai 2 in 1.
  • Iti vei simplifica existenta, marcand doua evenimente deodata.

Important pentru voi va fi sa va revedeti cu persoanele dragi, sa petreceti si sa nu simtiti incarcatura emotionala a ambelor evenimente. Cine alege Nunez, alege ceva simplu si pentru a marca momentele. Daca inca mai ai dubii in ceea ce priveste Nunta si Botezul, iti recomand sa citesti ce presupune organizarea unei Nunti si ce presupune organizarea unui Botez, in articolele scrise de mine aici:

Nunta: https://www.eventurescu.ro/blog/scenariu-de-nunta/

Botez: https://www.eventurescu.ro/blog/botez-relaxat/

M-am nimerit de multe ori la petreceri unde au grabit Nunta, de gura familiei. Practic, Mireasa ramasese insarcinata si nu voiau sa faca ambele evenimente la un loc. Tu, ca femeie, poti avea norocul unei sarcini usoare sau una grea, nu prea exista varianta de mijloc. N-ai de unde sa stii cum te vei simti in ziua nuntii! De ce sa iti faci Nunta, de gura familiei, cand poti sa iti faci o petrecere relaxata dupa ce nasti?

Vrei sa stii ce servicii recomand pentru organizarea Nunezului?! Iau in calcul o petrecere cu maxim 100 de persoane, care ar trebui sa se achite singura:

🏰 Locatie Eveniment
🎧 Dj / MC
🔊 Sonorizare si Schela de Lumini
📽 Fotograf / Videograf / Cabina Foto

Servicii Optionale, pe care ti le poti adauga in functie de buget si numarul de invitati:


🎉 Fum Greu, Lasere, Artificii
🎞 Proiectie Video / Ecran LED
🎤 MC, Animatori, Spectacol de Magie, Ursitoare
🎶 Solisti, Formatii de Cover sau Folclor

Desigur, iti poti accesoriza evenimentul in fel si chip cu alte servicii, pe care le-am enumerat Aici.

Sfatul meu: Daca esti in postura de a organiza Nuntez, Go For It! Recomand!

Intr-o alta ordine de idei, pe Blogul meu gasesti cuvintele mele in sfaturi pentru tine. Enjoy!

Lasa un mesaj

Salut!
1
Ai nevoie de ajutor?
Hello!
Cu ce te putem ajuta?
Powered by